בושם שהולך איתך - חלק שלישי
- Binyamin Wertenshtein
- 29 באוק׳ 2024
- זמן קריאה 3 דקות
עודכן: 5 בנוב׳ 2024
בושם שהולך איתך - חלק שלישי
אז לאחר הפסקה בת מספר שבועות שכללה את חגי תחילת השנה החדשה, אנחנו חוזרים לשגרה וממשיכים בסדרת המאמרים שלנו "בושם שהולך איתך".
היום סוף סוף נדבר תכל'ס ונציג את הפתרון שעוזר לנו להתגבר על בעיית "הביצועים" של הבשמים, כדי שנוכל ליהנות מניחוח הבושם האהוב עלינו למשך כל שעות היום.
בפוסט הקודם סיפרתי על ה Atomizer - מיכל קטן שמאפשר לשאת איתנו את הבושם האהוב לכל מקום, תוך הימנעות מסיכון בקבוק הבושם המקורי בטלטול או שינויי טמפרטורה.
היום נציג את ה Atomizer, נסביר על חלקיו השונים, אופן השימוש הנכון, וממה יש להיזהר כשמשתמשים בו.
הצורה הנפוצה - Atomizer
הביטו בבקשה בתמונה, זהו ידידנו ה Atomizer כפי שהוא מגיע בתצורה הנפוצה, מדובר ב Atomizer תוצרת המזרח הרחוק, ועלותו פחות מעשרה שקלים!

ישנם גם Atomizers יקרים יותר בעלות של כמה עשרות שקלים ואף קרוב למאה שקלים ליחידה, אך מניסיון של שנים ארוכות אינני רואה עניין לרכוש את אלו היקרים, ה Atomizer הזול הזה עושה את עבודתו נאמנה, וגם אם כעבור תקופה של שימוש הוא מתקלקל - הכיס לא יכאב ברכישה של יחידה נוספת.
נסקור את חלקיו השונים של ה Atomizer ונבין כיצד הוא מורכב.
המעטפת החיצונית
אם תביטו בתמונה, תוכלו להבחין כי ה Atomizer מחופה בכיסוי פלסטיק בצבע זהב (וכמובן שהוא זמין בעוד שלל צבעים מרהיבים).
חיפוי הפלסטיק נועד להגן על האוצר האמיתי - מיכל הפלסטיק \ הזכוכית המאחסן את נוזל הבושם עצמו - שמציץ לנו מתוך החלונית האליפטית החרוטה בגוף הכיסוי.
אגב, בגרסאות יקרות יותר של ה Atomizer, המעטפת החיצונית עשויה חומר יותר משובח (-כגון אלומיניום), וזאת על מנת לאפשר בידוד יותר יעיל של המיכל הפנימי מהטמפרטורה החיצונית, וכן שמירה יותר יעילה ממכות וטלטלות.
המיכל הפנימי
כאמור, בחלקו הפנימי של ה Atomizer שוכן מיכל המאחסן את נוזל הבושם עצמו.
כבכל בקבוק בושם, גם כאן צינורית גמישה בתוך המיכל שמסתיימת במתז פלסטיק הקבוע בחלקו העליון של ה Atomizer ומאפשרת התזה של הבושם.
אגב, חשוב לציין שבדיוק כמו בבקבוקי הבושם הרגילים- גם ב Atomizer אנו עשויים לפגוש מתזים לא יעילים שמתיזים כמות קטנה מידי של בושם או שמקרטעים בהתזה, ולכן, אני ממליץ להזמין מספר Atomizers מספקים שונים, וכאשר מצאתם את האיכותי ביותר - המשיכו להזמין רק אותו.
נקודת הכניסה
בתחתיתו של מיכל האחסון מצויה נקודת הכניסה של נוזל הבושם - וכאן מתרחש הקסם.
צילמתי לכם את חלקו התחתון של ה Atomizer.
כאמור, זהו בעצם הקצה התחתון של המיכל בו נמצא נוזל הבושם - וזוהי הנקודה בה נוזל הבושם עובר מתוך הבקבוק המקורי אל ה Atomizer. אז איך זה בדיוק עובד?

שימו לב לתמונה, במרכז נקודת הכניסה ישנו חור קטן ושקוע שהוא חד-כיווני, כלומר - נוזל יכול להיכנס אליו אך לא לצאת ממנו בחזרה.
כל שעלינו לעשות הוא לקחת את בקבוק הבושם ממנו נרצה לשאוב, ובעדינות לפרק את ראש המתז שלו.
מתחת לראש המתז יתגלה הקצה הקשיח של הצינורית שנמצאת בתוך בקבוק הבושם.
במצב רגיל, כאשר אנו לוחצים על ראש המתז - הקצה הקשיח נדחס פנימה ומשחרר אל תוך ראש המתז את נוזל הבושם שנדחס בלחץ גבוה ומשתחרר מהחריץ בצידו השני של ראש המתז כרסס של טיפות החוצה לאוויר העולם.
כאשר נרצה למלא את מיכל ה Atomizer, נעמיד את החור בקצהו התחתון של ה Atomizer בדיוק מעל קצה הפלסטיק של הצינורית שחשפנו כעת, ונלחץ את גוף ה Atomizer כלפי מטה כדי ללחוץ את קצה הפלסטיק ולשחרר נוזל בושם מהבקבוק אל תוך מיכל ה Atomizer.
כאמור, הנוזל ישתחרר מבקבוק הבושם אל תוך החור החד כיווני וייכנס היישר אל תוך המיכל.
כל שנשאר לנו כעת הוא להמשיך ללחוץ ולעקוב באמצעות החלונית האליפטית על התקדמות המילוי.
בסיום התהליך נחזיר בזהירות את ראש המתז למקומו, נחזיר את פקק בקבוק הבושם למקומו, וסיימנו.
זהירות!
למרות שתהליך מילוי ה Atomizer הוא פשוט וקל, ישנן מספר נקודות שחשוב לשים לב אליהן - וזאת בכדי למנוע אסונות ונזקים אפשריים.
שימו לב כי לכל אורך התהליך אתם מעמידים את בקבוק הבושם על משטח יציב ורחב ואוחזים בבקבוק ביד אחת בעדינות, שכן כאמור - בכדי לשאוב את הנוזל אתם מפעילים לחץ מסויים על בקבוק הבושם באמצעות ה Atomizer - ולכן עליכם לאחוז בבקבוק בעדינות ולדאוג למשטח יציב ורחב, אחרת- הבקבוק עלול להחליק לצדדים, ליפול ולהישבר.
אם ראש המתז של בקבוק הבושם אינו משתרר בקלות, אל תפעילו עליו לחץ בכדי לשחררו "בכוח" - כח רב מידי שיופעל על ראש המתז עלול לגרום לו להתעקם ולהפסיק לתפקד, ולא תמיד יהיה קל למצוא ראש מתז חליפי - כך שאתם עלולים להישאר עם בקבוק בושם שאין לכם איך להשתמש בו... במקום זאת, היעזרו במברג דק מאוד שיכול להיכנס בין ראש המתז לבין הבסיס שלו, ונסו להרים בעדינות את ראש המתז תוך כדי שאתם נעזרים ביד השניה כדי לשחרר אותו ממקומו.
תוך כדי תהליך הלחיצות והמילוי עשוי להישפך מעט נוזל לצדדים - זה טבעי. ואמנם, אם לאחר מספר לחיצות מילוי אתם עדיין לא רואים בחלונית השקופה שה Atomizer מתחיל להתמלא - בדקו שאכן החור התחתון של ה Atomizer מיושר אל מול קצה הפלסטיק של הצינורית של בקבוק הבושם, שכן לעיתים פספוס קטן בדיוק עשוי לגרום לנוזל להישפך החוצה במקום לזרום היישר אל תוך המיכל.
Comments